070-512 81 57

Potatis

När potatis är som bäst!

FAKTA OM POTATIS

Eftersom potatis har många användningsområden bör man tänka på att använda rätt sort

FASTA SORTER

Är lämpliga till kokning, stekning, soppor, grytor, klyftor, strimlor, skivor, tärningar och fritering

 

 MJÖLIGA SORTER

Dessa är lämpliga till kokning, bakning, mos, pressad, gratänger, lådor, soppor med mera 

 EN ANRIK KNÖL MED NATURLIG STYRKA

Efter en skeptisk introduktion på tidigt 1700 tal har potatis blivit ett av våra nyttigaste och
födoämnen som är så fulländad att man kan leva ett helt liv på enbart potatis. 

 POTATIS I ALLA DESS SORTER

Redan 1658 planterade Olof Rudbeck potatis i Uppsala.
Den som gjorde potatisen populär var emellertid Jonas Alströmer som tog in potatis från Frankrike som han odlade på sin gård Nolhaga utanför Alingsås.

Potatisens stora genombrott i Sverige inträffade omkring år 1800.
Fortfarande idag är knölen en het potatis och en av våra mest populära råvaror.

Hälften av all potatis vi äter i Sverige är kokt, medan tio procent äts som potatismos och därefter i fallande skala som pommes frites, stekt potatis, potatisgratäng, bakad potatis, potatissallad, potatisbullar och palt.
Det finns många olika odlade sorter, som King Edward, Asterix, Belana, Amandine, Mandel, Melody, Queen Anne, Solist med flera. På M. Magnusson Potatis odlar vi de flesta.

För att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder och förenkla logistiken i butiken har vi delat upp våra förpackningar i tre färger:

Produkter